کارشناس آنلاین خدمات خانگی و اداری

خدمت

هدف خدمات آنلاین و با کیفیت می باشذ

  • ۰
  • ۰

لوله ای است برای رساندن مواد غذایی در زمانی که بیمار توانایی خوردن و آشامیدن

مواد غذایی را نداشته باشد از سوند معده استفاده می شود.سوند معده یک تیوپ

نازک و بلند از جنس لوله نرم و قابل انعطاف است که غذا را از طریق بینی به معده

می رساند.بیمار در بیشتر موارد با سوند معده مرخص شده و به منزل می رود در نتیجه

خانواده و یا پرستار بیمار باید نکات لازم را در مورد مراقبت از لوله معده بدانند تا از بروز

مشکلات در منزل جلوگیری کنند. ما در این مقاله سعی کرده ایم به زبان ساده نکته های

مهم مراقبت از سوند را به شما آموزش دهیم تا شما را راهنمایی کند.

نکات مهمی که بیمار مرخص شده با سوند معده و همراه او باید بداند:

  • غذا و مایعات از تیوب به بیمار داده شود.
  • مراقبت از تیوپ
  • دارو از طریق تیوب به بیمار داده شود.
  • وسایل مورد نیاز برای مایعات از طریق سوند معده
  • سرنگ گاواژ
  • ظرف مدرج
  • ظرف مناسب برای غذای رقیق شده
  • روش گاواژ مواد غذایی:
  • دستهای خود را قبل از شروع به گاواژ بشویید.

بخاطر اینکه از محل درست سوند در معده اطمینان داشته باشید اول سرنگ گاواژ را

به انتهای سوند معده متصل کرده پیستون سرنگ را به طرف بیرون بکشید در این حالت

باید یک مایع زرد یا سبز رنگ که محتویات معده است را می بینید که نشان دهنده محل

درست لوله است در اصطلاح به این کار گاواژ می گویند.

اگر موقع لاواژ بیشتر از ۱۵۰ سی سی مایع از معده بیرون بیاید به بیمار نباید وعده غذایی

جدید داده شود. در این موقع محتویات را دوباره به درون معده برگردانده و چند ساعت صبر کنید

و دوباره چک کنید. در صورتی که با لاواژ نتوانید از محل درست لوله مطمئن شوید ۲۰ سی سی

هوا درون سرنگ کشیده و به داخل لوله معده وارد کنید برای این کار دستتان را روی معده گذاشته

و ورود هوا را به درون معده چک کنید با این روش متوجه جایگیری درست لوله می شوید.

اگر با لاواژ کردن محتویات معده را ندیدید ممکن است لوله جابجا شده باشد در نتیجه باید

با پزشک تماس گرفته شود.

مراحل انجام گاواژ مواد غذایی:

حداقل ۴۵ دقیقه غذا در محیط بیرون بماند تا دمای آن نزدیک به دمای محیط شود.بیمار

را قبل از شروع گاواژ به حالت نشسته و یا نیمه نشسته قرار دهید و بعد از تمام شدن

هم ۳۰ الی ۶۰ دقیقه هم بیمار باید در این وضعیت بماند. این کار باعت ریسک آسپیراسیون

یعنی وارد شدن مواد غذایی به درون ریه ها را کم کرده و احتمال پنومونی یا عفونت

ریه را کمتر می کند.در انتهای سوند معده سرنگ را قرار دهید.حجم مورد نظر را برای

بیمار گاواژ کنید به این صورت که مایع را داخل سرنگ گاواژ ریخته و بگذارید به کمک

نیروی جاذبه مواد وارد معده شوند . تا جایی که ممکن است از ورود هوا به داخل معده جلوگیری کنید.

در پایان گاواژ با ۳۰ سی سی آب لوله را شستشو دهید.برای جلوگیری از خارج شدن

مواد غذایی کلمپ یا گیره سوند را ببندید.در پایان گاواژ سرنگ را شسته و برای مرحله بعد آماده کنید.

دادن دارو از طریق سوند معده:

در برخی مواقع به بیمار از این روش دارو داده می شود. فرم بعضی از داروها به صورت مایع

است مانند انواع شربت ها که دادن این داروها از روش سوند معده راحت است ولی گاهی

مجبور به استفاده از قرص هستیم که باید قرص ها به صورت کامل خرد شوند با این وجود

در مورد اینکه آیا تمام قرص ها را می شود خرد کرد یا نه باید با یک داروساز مشورت کنید.

مراحل دارو دادن از طریق سوند معده:

مطابق روش های گفته شده در بالا محل لوله را چک کنید.

لوله را با ۳۰ سی سی آب قبل از دادن دارو شستشو دهید.

قرص ها را با دسته هاون خرد کنید و بعد داخل آب گرم حل کرده به طوری که تکه های ریز

آن موجب انسداد لوله نشوند. سپس داروهای حل شده را داخل سرنگ کشیده، سرنگ را

در انتهای لوله معده قرار داده و محلول را به درون لوله وارد کنید.برخی از داروها همراه با

غذا و برخی با معده خالی استفاده می شود پس در مورد چگونگی استفاده از داروها از پزشک خود سوال کنید.

نحوه مراقبت از دهان و بینی:

روزانه دو بار در صورت امکان دندان ها را مسواک کنید.برای جلوگیری از زخم فشاری روی بینی،

محل ثابت شدن سوند روی بینی را روزانه و یا هر زمانی که شل شد عوض کنید.برای تمیز کردن

روزانه بینی می توانید از اپیلکاتور با سر پنبه ای استفاده کنید.مطمئن باشید که چسب روی

بینی محکم است هر زمان که لوله معده خارج شد بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

چه زمانی باید با پزشک خود تماس بگیرید؟

زمان خارج شدن لوله از معده

در صورت بروز مشکل تنفسی در هنگام انجام گاواژ

در صورت عدم اطمینان از جای گیری صحیح لوله

در صورت بروز هر کدام از علایم زیر اگر از یک روز بیشتر ادامه داشته باشد.

اسهال

تهوع

رنگ تیره ادرار

یبوست

خشکی دهان

بوی بد ادرار


  • ۹۸/۰۴/۱۲
  • زهرا نقی پور

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی